Spontane trouwfotografie - Trouwfotograaf Vincent Rijkers uit Den Bosch

Fotograaf kiezen voor jullie trouwdag

Je bent op zoek naar de juiste trouwfotograaf voor jullie trouwreportage. Maar wat mag je allemaal van de fotograaf verwachten op jullie trouwdag?

Ontzorgen

Als bruidspaar willen jullie op de trouwdag vooral genieten. Een ervaren fotograaf acteert altijd op de achtergrond. Weet wat er gaat gebeuren en staat op het juiste moment klaar voor het maken van de mooiste trouwfoto’s.
Tijdens de fotosessie neemt de trouwfotograaf de regie, stelt jullie op je gemak en zorgt ervoor dat de fotosessie het leukste moment van jullie trouwdag wordt. Het moet tensotte geen geposeerde fotoshoot worden. De fotograaf creëert spontane, liefdevolle momenten en daar worden ook nog eens hele mooie foto’s van gemaakt.

Materiaal

Het is niet meer dan logisch, een trouwfotograaf heeft professionele apparatuur en natuurlijk een back-up set bij zich tijdens de trouwreportage. Maar dit geeft nog geen garantie voor mooie trouwfoto’s. Het is nog steeds de fotograaf die met zijn of haar creativiteit de mooiste trouwfoto’s moet maken. En niet één foto, maar een hele serie, over de hele dag en dat onder tijdsdruk tijdens verschillende omstandigheden. Dat vereist ervaring.

Duidelijke afspraken

Om te kijken of er een ‘klik’ heb je altijd een persoonlijk gesprek met de fotograaf. Afspraken, wensen, tijden en de uiteindelijke prijs worden vastgelegd en schriftelijk bevestigd. Zo voorkom je verassingen achteraf.
Informeer ook of de fotograaf een netwerk heeft met collega’s die eventueel als backup klaar kunnen staan. Het is ons nog nooit overkomen (afkloppen), maar wij hebben wel eens last-minute moeten invallen doordat een andere fotograaf door persoonlijke omstandigheden niet kon fotograferen.

Meer hulp nodig bij het kiezen van een fotograaf

Meer van Beeldbureau Trouwgeluk

Omdoen ringen bij bruid en bruid

Recente Blogs

 • Bruiloft op het strand van de IJzerenman in Vught
  en Samara trouwden op een bijzondere plek waar ze al jaren samen naar toe gaan en waar al vele mooie herinneringen gemaakt zijn, het eiland Texel.
 • Trouwen op het strand van Texel
  en Samara trouwden op een bijzondere plek waar ze al jaren samen naar toe gaan en waar al vele mooie herinneringen gemaakt zijn, het eiland Texel.
 • Kasteel bruiloft op kasteel Weijenburg in Echteld
  Menno en Daniela trouwen op het pitoreske Kasteel Wijenburg in Echteld. Trouwfoto’s van deze kasteel bruiloft: fotograaf Vincent Rijkers
 • Trouwreportage Kevin en Lisette
  Kevin en Lisette kozen voor een trouwceremonie in de tuin van het prachtige Kasteel Wijenburg in Echteld. Trouwfotografie Vincent Rijkers
 • Festival Bruiloft Erwin en Jessica in Brabant
  Een festival bruiloft midden in een van de mooiste natuurgebieden in Brabant. Trouwfotografie Vincent Rijkers
 • Trouwfotografie Niels en Elke Klooster Bethlehem Haren – Oss
  Niels en Elke trouwden op een van Brabants mooiste trouwlocaties, Klooster Bethlehem in Haren. Trouwfotografie Vincent Rijkers
 • Wat kost een trouwfotograaf
  Bruidsparen stellen vraag de vraag ‘wat kost een trouwfotograaf’? Wanneer je gaat zoeken op internet kom je veel trouwfotografen tegen die ieder verschillende prijzen hanteren. De prijs voor een trouwreportage is afhankelijk van een aantal factoren.
 • Trouwfotografie Robert en Sapir in Den Bosch
  Een intieme bruiloft in Corona tijd. Robert en Sapir trouwden in augustus 2020 in het historische Stadhuis van ‘s-Hertogenbosch. Trouwfotografie Vincent Rijkers
 • 8 tips voor jullie trouwfoto’s
  Trouwfoto’s maken is toch wel een beetje spannend. Geen nood, met deze 8 trouwfoto tips weet je waar je aan toe bent en kijk je zeker met een grote glimlach terug naar jullie trouwfoto’s.
 • Trouwfotografen om te volgen op Instagram
  Er zijn inmiddels duizenden trouwfotografen actief op Instagram. Daarom heb ik een klein overzicht gemaakt van mijn favorieten fotografen op Instagram.
 • Trouwen en Corona, Jaap & Joyce geven elkaar het ja-woord
  Bijzonder is het wel, het ja-woord uitspreken in tijden dat de wereld stil ligt door corona. Jaap en Joyce konden niet anders dan trouwen in Corona tijd op 9 april 2020. Dus werd het hele programma aangepast.
 • Trouwen in Brabant
  Brabant heeft ongekend veel mogelijkheden om te trouwen zoals kastelen, landhuizen, historische gemeentehuizen en heel veel prachtige buitenlocaties. Daarom heb ik als trouwfotograaf een aantal verschillende plekken op een rijtje gezet. Iedere locatie heeft een eigen karakter en is altijd weer anders om te fotograferen.
 • Trouwreportage Karel in Suzanne in Den Bosch
  Een trouwreportage blog met trouwfoto’s van Bruidspaar Karel en Suzanne. Een kleine winterse Bruiloft in Den Bosch.
 • Trouwen in stijlvol Vught
  Historische landhuizen,. kastelen, een strand en veel bossen. Kies je voor een trouwlocatie midden in de natuur, dan heeft Vught veel te bieden. Het vele groen, de verschillende landschappen lenen zich ook uitstekend voor het maken van de mooiste trouwfoto’s. Trouwen in Vught is niet voor niets steeds populairder.
 • Trouwtrends voor 2020
  Jullie gaan trouwen in 2020, gefeliciteerd. Om jullie te helpen hebben wij een aantal trouwtrends op een rijtje gezet. Laat je inspireren voor jullie trouwdag.

Comments 42

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 1. Alles is duidelijk en goed geregeld. Het contact vooraf verliep soepel. Vincent is bij ons thuis geweest met voorbeeld boeken en wist ons direct te overtuigen van zijn fotografie kunsten. Wij hadden direct een goede klik met hem.

  Vincent is de hele dag bij ons geweest. In de ochtend zijn er foto’s gemaakt bij de mannen en daarna bij de bruid. Tijdens de foto’s op locatie is hij behulpzaam en je ziet dat hij enorm veel ervaring heeft met het fotograferen van huwelijken. Er was geen spanning maar een ontspannen, gezellige sfeer. Tijdens de trouwceremonie is hij ons niet opgevallen, maar zijn er wel volop trouwfoto’s gemaakt net als tijdens de aanvang van het diner en de feestavond. De foto’s zijn werkelijk prachtig! Het boek is echt een herbeleving van de dag.
  Ben je opzoek naar een goede, ervaren fotograaf met een enorm creatief vermogen dan is Vincent zeker een aanrader.

Geef een antwoord