Trouwfoto's tips

8 tips voor jullie trouwfoto’s

Trouwfoto’s maken is toch wel een beetje spannend. Geen nood, met deze 8 trouwfoto tips weet je waar je aan toe bent en kijk je zeker met een grote glimlach terug naar jullie trouwfoto’s.

1. Welke fotograaf past bij ons?

Bekijk de verschillende websites van trouwfotografen. Laat je inspireren en bekijk welke fotografie stijl jullie het meest aanspreekt. Lees ook de reviews van een fotograaf. Vaak kun je daar uithalen of een fotograaf past bij jullie als Bruidspaar en heb je er een gevonden, vraag dan om een persoonlijk kennismakingsgesprek om te kijken of er echt een klik is.

2. Neem de tijd voor de trouwfoto’s

Haast je niet tijdens je trouwdag. Plan genoeg tijd in voor de trouwfoto’s op locatie. Dat kan bijvoorbeeld één blok van een uur zijn (excl. reistijd naar een locatie). Maar je kunt het ook opdelen over de dag, bijvoorbeeld in twee blokken van dertig minuten.
Het maken van de trouwfoto’s op locatie hoeft geen uren te duren. Je wil tenslotte ook bij je daggasten zijn en de fotograaf kan ook daar waardevolle spontane momenten vastleggen.

Tip: plan een momentje voor wat foto’s tijdens het ‘golden hour‘. Lukt dit niet, er zijn alternatieven om hetzelfde effect te bereiken. Bespreek ze met je fotograaf.

Trouwfotograaf Brabant Golden Hour

3. Bepaal vooraf de fotolocaties

De omgeving is bepalend voor de uitstraling op de foto’s. Hou je van groen, een romantisch kasteel, een hippe urban locatie of water en strand? Kies vooraf wat bij jullie past. Een trouwfotograaf kan jullie hierbij helpen en tips geven waar je de mooiste trouwfoto’s kunt maken. En kom je er dan nog niet uit? Kies gerust voor twee of drie verschillende locaties. Dat is leuk voor de afwisseling in jullie trouwalbum.

4. Het weer

Het onderdeel waar je geen invloed op hebt. Trouw je op een regenachtige dag, maak hier dan gebruik van door wat spontane foto’s met een paraplu in de regen te maken. Een felle zon, regen of sneeuw. Een goede trouwfotograaf kan altijd wel uit de voeten met de verschillende weersomstandigheden.

5. Kijk niet naar de trouwfotograaf en geniet

Een goede trouwfotograaf werkt onopvallend en heeft heel goed in de gaten wat er gefotografeerd moet worden. Houden jullie je vooral bezig met je daggasten en het programma. Het klink cliché, maar de tijd vliegt voorbij. Geniet van jullie trouwdag.

Trouwreportage in het Land van Ooit Drunen

6. Journalistieke trouwfotografie

Niet alleen prachtige foto’s van het bruidspaar maar ook spontane momenten, foto’s achter de schermen, details, foto’s van familie en vrienden maken jullie trouwreportage compleet.

7. Maak je wensen kenbaar

Bespreek vooraf goed wat jullie wensen zijn. Welke stijl fotografie spreekt jullie aan? Wil je foto’s met kleureffecten (bohemian colors, golden hour colors), zwart/wit, neutrale kleuren of juist een combinatie van alles. De fotograaf kan jullie helpen met het zoeken naar de juiste stijl.

8. Wat gebeurd er na de trouwreportage met de foto’s?

Dit is per fotograaf heel verschillend. Wij vinden dat het bruidspaar, als betalende klant ook recht heeft op alle foto’s. Je krijgt altijd een USB stick met de foto’s in hoge kwaliteit en zonder watermerk.
Zo kun je ook andere ook blij maken met de foto’s van jullie trouwdag. Denk aan een afdrukje voor ouders, getuigen en andere gasten.

Meer trouwfoto tips

Recente blogs

 • Kasteelbruiloft in Dussen, Brabant
  Trouwen op Kasteel Dussen is een romantische en sfeervolle ervaring, waarbij het kasteel een perfecte achtergrond biedt voor prachtige trouwfoto’s. Het kasteel heeft verschillende ruimtes voor de ceremonie, receptie, diner en feest. De prachtige tuinen en omgeving maken het geheel compleet..  Links kasteelbruiloft Brabant Kasteelbruiloft Brabant Een kasteelbruiloft is de ultieme droom van vele bruidsparen. …
 • Trouwfotografie Bruidspaar Isabel en Marien in Brabant
  Tielens en Tielens is een boerderij en evenementenlocatie in Brabant. Voor de trouwfotografie op deze locatie zijn er veel mogelijkheden, zoals foto’s in de tuin, tussen de prachtige bloemen. Het is belangrijk om rekening te houden met het licht en de omgeving, en om creatief te zijn met poses en composities. Een ervaren trouwfotograaf kan …
 • Trouwdag op Landgoed Huize Bergen te Vught, Brabant
  Een trouwdag op Landgoed Huize Bergen biedt een prachtige omgeving voor een romantische bruiloft. Het landgoed heeft verschillende zalen en buitenruimtes voor ceremonies, recepties en diners. Het is ook mogelijk om in het kasteel te overnachten. De omgeving van het landgoed biedt mooie locaties voor trouwfoto’s. Al met al is Landgoed Huize Bergen een idyllische …
 • Bruidsfotografie Klooster Bethlehem Haren
  Trouwen in Klooster Bethlehem biedt een unieke en romantische ervaring. Het klooster heeft een prachtige kloostertuin die perfect is voor een buitenhuwelijksceremonie en de historische kapel biedt een prachtig decor voor de ceremonie. De sfeervolle ambiance van het klooster en de rustige omgeving zorgen voor een onvergetelijke trouwdag. Links bruiloft Trouwfotograaf Klooster Bethlehem Haren, Noord …
 • Bruiloft op het Witte Kasteel Loon op Zand
  Trouwen op het Witte Kasteel in Loon op Zand is een romantische en sprookjesachtige ervaring. Het kasteel is omringd door een prachtig park en biedt verschillende mogelijkheden voor de ceremonie, het diner en het feest. De authentieke uitstraling van het kasteel zorgt voor een unieke en stijlvolle sfeer. Het is mogelijk om te trouwen in …
 • Trouwen op het strand in Vught bij de IJzeren Man
  Trouwen bij IJm in Vught is een prachtige locatie voor een romantische en intieme bruiloft. De ceremonie kan binnen of buiten gehouden worden, afhankelijk van het weer en uw voorkeur. Het pand heeft een stijlvolle en historische uitstraling en biedt veel mogelijkheden voor fotografie. De professionele en vriendelijke medewerkers van IJm zorgen ervoor dat uw …
 • Trouwdag Aukje en Samir op Huize Bergen in Vught
  Een bruiloft bij Huize Bergen in Vught biedt een romantische en sfeervolle omgeving met een prachtig landgoed en een statig landhuis als achtergrond. De ceremonie kan zowel binnen als buiten plaatsvinden en er is ruimte voor een feestelijke receptie en diner. De locatie biedt ook verschillende mogelijkheden voor overnachtingen, zodat het bruidspaar en hun gasten …
 • Trouwen op het strand van Texel
  Ludo en Samara trouwden op een bijzondere plek waar ze al jaren samen naar toe gaan en waar al vele mooie herinneringen gemaakt zijn, het eiland Texel.
 • Bruiloft Bas en Willemijn op Kasteel Henkenshage Sint Oederode
  Een bruiloft op Kasteel Henkenshage is een sfeervolle en intieme aangelegenheid. De historische uitstraling van het kasteel en de groene omgeving maken het een romantische locatie voor zowel de ceremonie, het diner als het feest. Er zijn verschillende ruimtes beschikbaar die allemaal hun eigen charme hebben. Bovendien is het mogelijk om gebruik te maken van …
 • Bruiloft Lucas en Ankie door trouwfotograaf Vincent uit Vught
  De mooiste trouwfoto’s van Lucas en Ankie gemaakt tijdens hun winterbruiloft op Kasteel Maurick gemaakt door trouwfotograaf Vincent uit Vught.
Voorbereidingen detail trouwdag

Comments 16

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

Geef een reactie