Trouwfoto's tips

8 tips voor jullie trouwfoto’s

Trouwfoto’s maken is toch wel een beetje spannend. Geen nood, met deze 8 trouwfoto tips weet je waar je aan toe bent en kijk je zeker met een grote glimlach terug naar jullie trouwfoto’s.

1. Welke fotograaf past bij ons?

Bekijk de verschillende websites van trouwfotografen. Laat je inspireren en bekijk welke fotografie stijl jullie het meest aanspreekt. Lees ook de reviews van een fotograaf. Vaak kun je daar uithalen of een fotograaf past bij jullie als Bruidspaar en heb je er een gevonden, vraag dan om een persoonlijk kennismakingsgesprek om te kijken of er echt een klik is.

2. Neem de tijd voor de trouwfoto’s

Haast je niet tijdens je trouwdag. Plan genoeg tijd in voor de trouwfoto’s op locatie. Dat kan bijvoorbeeld één blok van een uur zijn (excl. reistijd naar een locatie). Maar je kunt het ook opdelen over de dag, bijvoorbeeld in twee blokken van dertig minuten.
Het maken van de trouwfoto’s op locatie hoeft geen uren te duren. Je wil tenslotte ook bij je daggasten zijn en de fotograaf kan ook daar waardevolle spontane momenten vastleggen.

Tip: plan een momentje voor wat foto’s tijdens het ‘golden hour‘. Lukt dit niet, er zijn alternatieven om hetzelfde effect te bereiken. Bespreek ze met je fotograaf.

Trouwfotograaf Brabant Golden Hour

3. Bepaal vooraf de fotolocaties

De omgeving is bepalend voor de uitstraling op de foto’s. Hou je van groen, een romantisch kasteel, een hippe urban locatie of water en strand? Kies vooraf wat bij jullie past. Een trouwfotograaf kan jullie hierbij helpen en tips geven waar je de mooiste trouwfoto’s kunt maken. En kom je er dan nog niet uit? Kies gerust voor twee of drie verschillende locaties. Dat is leuk voor de afwisseling in jullie trouwalbum.

4. Het weer

Het onderdeel waar je geen invloed op hebt. Trouw je op een regenachtige dag, maak hier dan gebruik van door wat spontane foto’s met een paraplu in de regen te maken. Een felle zon, regen of sneeuw. Een goede trouwfotograaf kan altijd wel uit de voeten met de verschillende weersomstandigheden.

5. Kijk niet naar de trouwfotograaf en geniet

Een goede trouwfotograaf werkt onopvallend en heeft heel goed in de gaten wat er gefotografeerd moet worden. Houden jullie je vooral bezig met je daggasten en het programma. Het klink cliché, maar de tijd vliegt voorbij. Geniet van jullie trouwdag.

Trouwreportage in het Land van Ooit Drunen

6. Journalistieke trouwfotografie

Niet alleen prachtige foto’s van het bruidspaar maar ook spontane momenten, foto’s achter de schermen, details, foto’s van familie en vrienden maken jullie trouwreportage compleet.

7. Maak je wensen kenbaar

Bespreek vooraf goed wat jullie wensen zijn. Welke stijl fotografie spreekt jullie aan? Wil je foto’s met kleureffecten (bohemian colors, golden hour colors), zwart/wit, neutrale kleuren of juist een combinatie van alles. De fotograaf kan jullie helpen met het zoeken naar de juiste stijl.

8. Wat gebeurd er na de trouwreportage met de foto’s?

Dit is per fotograaf heel verschillend. Wij vinden dat het bruidspaar, als betalende klant ook recht heeft op alle foto’s. Je krijgt altijd een USB stick met de foto’s in hoge kwaliteit en zonder watermerk.
Zo kun je ook andere ook blij maken met de foto’s van jullie trouwdag. Denk aan een afdrukje voor ouders, getuigen en andere gasten.

Meer trouwfoto tips

Recente blogs

 • Kasteel bruiloft op kasteel Weijenburg in Echteld
  Menno en Daniela trouwen op het pitoreske Kasteel Wijenburg in Echteld. Trouwfoto’s van deze kasteel bruiloft: fotograaf Vincent Rijkers
 • Trouwreportage Kevin en Lisette
  Kevin en Lisette kozen voor een trouwceremonie in de tuin van het prachtige Kasteel Wijenburg in Echteld. Trouwfotografie Vincent Rijkers
 • Festival Bruiloft Erwin en Jessica in Brabant
  Een festival bruiloft midden in een van de mooiste natuurgebieden in Brabant. Trouwfotografie Vincent Rijkers
 • Trouwfotografie Niels en Elke Klooster Bethlehem Haren – Oss
  Niels en Elke trouwden op een van Brabants mooiste trouwlocaties, Klooster Bethlehem in Haren. Trouwfotografie Vincent Rijkers
 • Wat kost een trouwfotograaf
  Bruidsparen stellen vraag de vraag ‘wat kost een trouwfotograaf’? Wanneer je gaat zoeken op internet kom je veel trouwfotografen tegen die ieder verschillende prijzen hanteren. De prijs voor een trouwreportage is afhankelijk van een aantal factoren.
 • Trouwfotografie Robert en Sapir in Den Bosch
  Een intieme bruiloft in Corona tijd. Robert en Sapir trouwden in augustus 2020 in het historische Stadhuis van ‘s-Hertogenbosch. Trouwfotografie Vincent Rijkers
 • 8 tips voor jullie trouwfoto’s
  Trouwfoto’s maken is toch wel een beetje spannend. Geen nood, met deze 8 trouwfoto tips weet je waar je aan toe bent en kijk je zeker met een grote glimlach terug naar jullie trouwfoto’s.
 • Trouwfotografen om te volgen op Instagram
  Er zijn inmiddels duizenden trouwfotografen actief op Instagram. Daarom heb ik een klein overzicht gemaakt van mijn favorieten fotografen op Instagram.
 • Trouwen en Corona, Jaap & Joyce geven elkaar het ja-woord
  Bijzonder is het wel, het ja-woord uitspreken in tijden dat de wereld stil ligt door corona. Jaap en Joyce konden niet anders dan trouwen in Corona tijd op 9 april 2020. Dus werd het hele programma aangepast.
 • Trouwen in Brabant
  Brabant heeft ongekend veel mogelijkheden om te trouwen zoals kastelen, landhuizen, historische gemeentehuizen en heel veel prachtige buitenlocaties. Daarom heb ik als trouwfotograaf een aantal verschillende plekken op een rijtje gezet. Iedere locatie heeft een eigen karakter en is altijd weer anders om te fotograferen.
Voorbereidingen detail trouwdag

Comments 16

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

Geef een antwoord