Trouwfoto's tips

8 tips voor jullie trouwfoto’s

Trouwfoto’s maken is toch wel een beetje spannend. Geen nood, met deze 8 trouwfoto tips weet je waar je aan toe bent en kijk je zeker met een grote glimlach terug naar jullie trouwfoto’s.

1. Welke fotograaf past bij ons?

Bekijk de verschillende websites van trouwfotografen. Laat je inspireren en bekijk welke fotografie stijl jullie het meest aanspreekt. Lees ook de reviews van een fotograaf. Vaak kun je daar uithalen of een fotograaf past bij jullie als Bruidspaar en heb je er een gevonden, vraag dan om een persoonlijk kennismakingsgesprek om te kijken of er echt een klik is.

2. Neem de tijd voor de trouwfoto’s

Haast je niet tijdens je trouwdag. Plan genoeg tijd in voor de trouwfoto’s op locatie. Dat kan bijvoorbeeld één blok van een uur zijn (excl. reistijd naar een locatie). Maar je kunt het ook opdelen over de dag, bijvoorbeeld in twee blokken van dertig minuten.
Het maken van de trouwfoto’s op locatie hoeft geen uren te duren. Je wil tenslotte ook bij je daggasten zijn en de fotograaf kan ook daar waardevolle spontane momenten vastleggen.

Tip: plan een momentje voor wat foto’s tijdens het ‘golden hour‘. Lukt dit niet, er zijn alternatieven om hetzelfde effect te bereiken. Bespreek ze met je fotograaf.

Trouwfotograaf Brabant Golden Hour

3. Bepaal vooraf de fotolocaties

De omgeving is bepalend voor de uitstraling op de foto’s. Hou je van groen, een romantisch kasteel, een hippe urban locatie of water en strand? Kies vooraf wat bij jullie past. Een trouwfotograaf kan jullie hierbij helpen en tips geven waar je de mooiste trouwfoto’s kunt maken. En kom je er dan nog niet uit? Kies gerust voor twee of drie verschillende locaties. Dat is leuk voor de afwisseling in jullie trouwalbum.

4. Het weer

Het onderdeel waar je geen invloed op hebt. Trouw je op een regenachtige dag, maak hier dan gebruik van door wat spontane foto’s met een paraplu in de regen te maken. Een felle zon, regen of sneeuw. Een goede trouwfotograaf kan altijd wel uit de voeten met de verschillende weersomstandigheden.

5. Kijk niet naar de trouwfotograaf en geniet

Een goede trouwfotograaf werkt onopvallend en heeft heel goed in de gaten wat er gefotografeerd moet worden. Houden jullie je vooral bezig met je daggasten en het programma. Het klink cliché, maar de tijd vliegt voorbij. Geniet van jullie trouwdag.

Trouwreportage in het Land van Ooit Drunen

6. Journalistieke trouwfotografie

Niet alleen prachtige foto’s van het bruidspaar maar ook spontane momenten, foto’s achter de schermen, details, foto’s van familie en vrienden maken jullie trouwreportage compleet.

7. Maak je wensen kenbaar

Bespreek vooraf goed wat jullie wensen zijn. Welke stijl fotografie spreekt jullie aan? Wil je foto’s met kleureffecten (bohemian colors, golden hour colors), zwart/wit, neutrale kleuren of juist een combinatie van alles. De fotograaf kan jullie helpen met het zoeken naar de juiste stijl.

8. Wat gebeurd er na de trouwreportage met de foto’s?

Dit is per fotograaf heel verschillend. Wij vinden dat het bruidspaar, als betalende klant ook recht heeft op alle foto’s. Je krijgt altijd een USB stick met de foto’s in hoge kwaliteit en zonder watermerk.
Zo kun je ook andere ook blij maken met de foto’s van jullie trouwdag. Denk aan een afdrukje voor ouders, getuigen en andere gasten.

Meer trouwfoto tips

Recente blogs

 • Bruiloft op het Witte Kasteel Loon op Zand
  Een fotoverslag van de bruiloft van Ilse en Cas in het romantische Witte Kasteel te Loon op Zand. Deze schitterende trouwdag is vastgelegd door fotograaf Vincent van Trouwgeluk Fotografie. Links bruiloft Trouwfotograaf Het Witte Kasteel Loon op Zand Na een ontspannen ochtend bij B&B het voorhuis in Loon op Zand. waar de voorbereidingen van Ilse …
 • Trouwen op het strand in Vught bij de IJzeren Man
  Een fotoverslag van de bruiloft van Kaj & Juul in de Protestantse Kerk van Engelen en op het strand van de IJzerenman in Vught. Deze prachtige trouwdag is vastgelegd door Trouwfotograaf Vincent Rijkers uit Vught. Links bruiloft Trouwfotograaf IJM Strandpaviljoen IJzerenman Vught Kaj en Juul trouwen in de protestantse kerk van Engelen bij Den Bosch …
 • Trouwdag Aukje en Samir op Huize Bergen in Vught
  Een fotoverslag van de bruiloft van Aukje en Samir op landgoed Huize Bergen in Vught. Deze prachtige trouwdag is vastgelegd door Trouwfotograaf Vincent Rijkers uit Vught. Links trouwdag Trouwfotograaf Landgoed Huize Bergen Vught Aukje en Samir trouwden in de tuin van Landgoed Huize Bergen. Babs en taartenbakker Pim de Laat verzorgde op geheel eigen wijze …
 • Bruiloft Bas en Willemijn op Kasteel Henkenshage Sint Oederode
  Een uniek fotoverslag van de bruiloft van Bas en Willemijn op Kasteel Henkenshage in Sint Oederode. Deze sprookjesachtige dag is vastgelegd door Trouwfotograaf Vincent Rijkers uit Vught. Links trouwdag Trouwfotograaf Kasteel Henkenshage – Sint Oederode Bas en Willemijn hadden een prachtige trouwdag op het sprookjes achtige Kasteel Henkenshage in Sint Oederode in Noord Brabant. Na …
 • Bruiloft Lucas en Ankie door trouwfotograaf Vincent uit Vught
  De mooiste trouwfoto’s van Lucas en Ankie gemaakt tijdens hun winterbruiloft op Kasteel Maurick gemaakt door trouwfotograaf Vincent uit Vught.
 • Trouwfotografie Kees en Marieke in Brabant
  Kees en Marieke trouwden op Kasteel Maurick in Vught. Bekijk hier de mooiste foto’s van deze prachtige dag.
 • Trouwfotografie Thomas en Vivian uit Eindhoven
  Thomas en Vivian gaven elkaar het ja-woord op deze bijzondere buitenlocatie. De Trouwfotografie vond plaats op het landgoed van de Heische Hoeve in de omgeving van Eindhoven.
 • Bruiloft Marco en Kristy op Kasteel Maurick in Vught
  Marco en Kristy trouwden in de zomer van 2021 op het romantische kasteel Maurick in Vught nabij Den Bosch / Brabant.
 • Bruiloft op het strand van de IJzerenman in Vught
  Een bruiloft op het strand bij de IJzerenman in Vught.
 • Trouwen op het strand van Texel
  Ludo en Samara trouwden op een bijzondere plek waar ze al jaren samen naar toe gaan en waar al vele mooie herinneringen gemaakt zijn, het eiland Texel.
Voorbereidingen detail trouwdag

Comments 16

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

Geef een antwoord