Wat kost een trouwfotograaf trouwreportage bruidsreportage

Wat kost een trouwfotograaf

Bruidsparen stellen vraag de vraag ‘wat kost een trouwfotograaf’? Wanneer je gaat zoeken op internet kom je veel trouwfotografen tegen die ieder verschillende prijzen hanteren. De prijs voor een trouwreportage is afhankelijk van een aantal factoren.

1. Ervaring

Een ervaren trouwfotograaf heeft veel bruiloften gefotografeerd. Kent zijn apparatuur door en door, kan onverwachte situaties goed inschatten en kan hierop anticiperen. De fotograaf mist geen belangrijk moment.

Als fotograaf kijk ik verder rond op een bruiloft.  Naast alle belangrijke momenten wil ik ook de details vastleggen die andere over het hoofd zien.

2. Vraag en aanbod

Trouwen is seizoensgebonden. De trouwdagen zijn schaars, de meeste bruidsparen trouwen immers op een vrijdag of zaterdag in het hoogseizoen (mei tot september). Een veel geboekte, ervaren trouwfotograaf zal een hoger tarief vragen dan een fotograaf waar minder vraag naar is.

Tip: boek je trouwfotograaf op tijd, want een fotograaf heeft maar een beperkte beschikbaarheid.

Mooie trouwfoto's gemaakt door fotograaf

3. Apparatuur

Van een trouwfotograaf mag je verwachten dat er gebruikt wordt gemaakt van de beste apparatuur en dat er voldoende reserve apparatuur aanwezig is.
Standaard neem ik drie camera’s mee waaronder de nieuwste Canon camera, de Eos R5, drie flitsers, 5 lenzen en heel wat batterijen, geheugenkaartjes en andere benodigdheden mee. Want als fotograaf wil je geen enkel risico lopen tijdens een trouwdag.

Wij werken met een extra back-up systeem. Jullie foto’s worden in de camera op twee verschillende geheugenkaartjes opgeslagen. Zo voorkom je bij een kaart-crash dat alle foto’s weg zijn.

4. Photo-retouch

Foto’s uit een professionele camera kunnen altijd photo-retouch gebruiken. Dit is een deels handmatig proces waarbij beelden worden geoptimaliseerd op kleur, contrast, scherpte etc. zodat ze klaar zijn voor drukwerk in een trouwalbum.

Een professional neemt hier de tijd voor. Na jullie bruiloft is de fotograaf hier nog heel wat uurtjes zoet mee.

5. Het trouwalbum

Kies je voor een trouwreportage en een trouwalbum, dan is dat ook bepalend voor de prijs. Een trouwalbum ontwerpen is een intensief karwei. Je moet als fotograaf uit honderden beelden de juiste foto’s kiezen die je gaat gebruiken voor in een trouwalbum. Samen met de vormgeving gaan hier heel wat uurtjes inzitten en dat is nog los van de prijs van het trouwalbum zelf. Die zijn er in alle soorten en maten.

Trouwfoto op scooter Den Bosch - Bruidsfotograaf Vincent Rijkers

6. Wensen van het bruidspaar

Iedere bruiloft is anders en zo ook de wensen van de verschillende bruidsparen. Hoe veel uur fotografie is gewenst? Moet de feestavond gefotografeerd worden? Kiest het bruidspaar voor een trouwalbum en zo ja, welk album?

Kortom, er is niet een vaste prijs te noemen voor wat een goede trouwfotograaf kost. Daarom werk ik altijd met duidelijke tarieven en kan een bruidspaar zelf het pakket uitbreiden.

Prijs trouwfotograaf

Luxe Trouwreportage (meest gekozen)

  • Fotografie trouwdag, ongeveer 500 foto’s
  • Onbeperkt aantal fotografie uren overdag (tot 18u)
  • Kennismakingsgesprek met de fotograaf
  • Fotografie draaiboek
  • Professional photo retouch op fotoselectie (50-70 foto’s)
  • Alle foto’s van jullie trouwdag op USB stick, hoge resolutie bewerkt met basic photo-retouch

Totaal 1285.-
inclusief BTW en reiskosten

Trouwalbums en fotografie tijdens de feestavond / golden hour zijn optioneel.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor jullie trouwreportage en wij sturen een informatiepakket naar je toe.

Wat kost een trouwdag

Recente blogs

Trouwreportage Kasteel Asten Noord Brabant

Comments 1

Geef een antwoord