Wat kost een trouwfotograaf trouwreportage bruidsreportage

Wat kost een trouwfotograaf

Bruidsparen stellen vraag de vraag ‘wat kost een trouwfotograaf’? Wanneer je gaat zoeken op internet kom je veel trouwfotografen tegen die ieder verschillende prijzen hanteren. De prijs voor een trouwreportage is afhankelijk van een aantal factoren.

1. Ervaring

Een ervaren trouwfotograaf heeft veel bruiloften gefotografeerd. Kent zijn apparatuur door en door, kan onverwachte situaties goed inschatten en kan hierop anticiperen. De fotograaf mist geen belangrijk moment.

Als fotograaf kijk ik verder rond op een bruiloft.  Naast alle belangrijke momenten wil ik ook de details vastleggen die andere over het hoofd zien.

2. Vraag en aanbod

Trouwen is seizoensgebonden. De trouwdagen zijn schaars, de meeste bruidsparen trouwen immers op een vrijdag of zaterdag in het hoogseizoen (mei tot september). Een veel geboekte, ervaren trouwfotograaf zal een hoger tarief vragen dan een fotograaf waar minder vraag naar is.

Tip: boek je trouwfotograaf op tijd, want een fotograaf heeft maar een beperkte beschikbaarheid.

Mooie trouwfoto's gemaakt door fotograaf

3. Apparatuur

Van een trouwfotograaf mag je verwachten dat er gebruikt wordt gemaakt van de beste apparatuur en dat er voldoende reserve apparatuur aanwezig is.
Standaard neem ik drie camera’s mee waaronder de nieuwste Canon camera, de Eos R5, drie flitsers, 5 lenzen en heel wat batterijen, geheugenkaartjes en andere benodigdheden mee. Want als fotograaf wil je geen enkel risico lopen tijdens een trouwdag.

Wij werken met een extra back-up systeem. Jullie foto’s worden in de camera op twee verschillende geheugenkaartjes opgeslagen. Zo voorkom je bij een kaart-crash dat alle foto’s weg zijn.

4. Photo-retouch

Foto’s uit een professionele camera kunnen altijd photo-retouch gebruiken. Dit is een deels handmatig proces waarbij beelden worden geoptimaliseerd op kleur, contrast, scherpte etc. zodat ze klaar zijn voor drukwerk in een trouwalbum.

Een professional neemt hier de tijd voor. Na jullie bruiloft is de fotograaf hier nog heel wat uurtjes zoet mee.

5. Het trouwalbum

Kies je voor een trouwreportage en een trouwalbum, dan is dat ook bepalend voor de prijs. Een trouwalbum ontwerpen is een intensief karwei. Je moet als fotograaf uit honderden beelden de juiste foto’s kiezen die je gaat gebruiken voor in een trouwalbum. Samen met de vormgeving gaan hier heel wat uurtjes inzitten en dat is nog los van de prijs van het trouwalbum zelf. Die zijn er in alle soorten en maten.

Trouwfoto op scooter Den Bosch - Bruidsfotograaf Vincent Rijkers

6. Wensen van het bruidspaar

Iedere bruiloft is anders en zo ook de wensen van de verschillende bruidsparen. Hoe veel uur fotografie is gewenst? Moet de feestavond gefotografeerd worden? Kiest het bruidspaar voor een trouwalbum en zo ja, welk album?

Kortom, er is niet een vaste prijs te noemen voor wat een goede trouwfotograaf kost. Daarom werk ik altijd met duidelijke tarieven en kan een bruidspaar zelf het pakket uitbreiden.

Prijs trouwfotograaf

Luxe Trouwreportage (meest gekozen)

 • Fotografie trouwdag, ongeveer 500 foto’s
 • Onbeperkt aantal fotografie uren overdag (tot 18u)
 • Kennismakingsgesprek met de fotograaf
 • Fotografie draaiboek
 • Professional photo retouch op fotoselectie (50-70 foto’s)
 • Alle foto’s van jullie trouwdag op USB stick, hoge resolutie bewerkt met basic photo-retouch

Totaal 1285.-
inclusief BTW en reiskosten

Trouwalbums en fotografie tijdens de feestavond / golden hour zijn optioneel.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor jullie trouwreportage en wij sturen een informatiepakket naar je toe.

Wat kost een trouwdag

Recente blogs

 • Bruiloft op het Witte Kasteel Loon op Zand
  Een fotoverslag van de bruiloft van Ilse en Cas in het romantische Witte Kasteel te Loon op Zand. Deze schitterende trouwdag is vastgelegd door fotograaf Vincent van Trouwgeluk Fotografie. Links bruiloft Trouwfotograaf Het Witte Kasteel Loon op Zand Na een ontspannen ochtend bij B&B het voorhuis in Loon op Zand. waar de voorbereidingen van Ilse …
 • Trouwen op het strand in Vught bij de IJzeren Man
  Een fotoverslag van de bruiloft van Kaj & Juul in de Protestantse Kerk van Engelen en op het strand van de IJzerenman in Vught. Deze prachtige trouwdag is vastgelegd door Trouwfotograaf Vincent Rijkers uit Vught. Links bruiloft Trouwfotograaf IJM Strandpaviljoen IJzerenman Vught Kaj en Juul trouwen in de protestantse kerk van Engelen bij Den Bosch …
 • Trouwdag Aukje en Samir op Huize Bergen in Vught
  Een fotoverslag van de bruiloft van Aukje en Samir op landgoed Huize Bergen in Vught. Deze prachtige trouwdag is vastgelegd door Trouwfotograaf Vincent Rijkers uit Vught. Links trouwdag Trouwfotograaf Landgoed Huize Bergen Vught Aukje en Samir trouwden in de tuin van Landgoed Huize Bergen. Babs en taartenbakker Pim de Laat verzorgde op geheel eigen wijze …
 • Bruiloft Bas en Willemijn op Kasteel Henkenshage Sint Oederode
  Een uniek fotoverslag van de bruiloft van Bas en Willemijn op Kasteel Henkenshage in Sint Oederode. Deze sprookjesachtige dag is vastgelegd door Trouwfotograaf Vincent Rijkers uit Vught. Links trouwdag Trouwfotograaf Kasteel Henkenshage – Sint Oederode Bas en Willemijn hadden een prachtige trouwdag op het sprookjes achtige Kasteel Henkenshage in Sint Oederode in Noord Brabant. Na …
 • Bruiloft Lucas en Ankie door trouwfotograaf Vincent uit Vught
  De mooiste trouwfoto’s van Lucas en Ankie gemaakt tijdens hun winterbruiloft op Kasteel Maurick gemaakt door trouwfotograaf Vincent uit Vught.
 • Trouwfotografie Kees en Marieke in Brabant
  Kees en Marieke trouwden op Kasteel Maurick in Vught. Bekijk hier de mooiste foto’s van deze prachtige dag.
 • Trouwfotografie Thomas en Vivian uit Eindhoven
  Thomas en Vivian gaven elkaar het ja-woord op deze bijzondere buitenlocatie. De Trouwfotografie vond plaats op het landgoed van de Heische Hoeve in de omgeving van Eindhoven.
 • Bruiloft Marco en Kristy op Kasteel Maurick in Vught
  Marco en Kristy trouwden in de zomer van 2021 op het romantische kasteel Maurick in Vught nabij Den Bosch / Brabant.
 • Bruiloft op het strand van de IJzerenman in Vught
  Een bruiloft op het strand bij de IJzerenman in Vught.
 • Trouwen op het strand van Texel
  Ludo en Samara trouwden op een bijzondere plek waar ze al jaren samen naar toe gaan en waar al vele mooie herinneringen gemaakt zijn, het eiland Texel.
Trouwreportage Kasteel Asten Noord Brabant

Comments 1

Geef een antwoord